Sådan vælger du den rette betalingsløsning til din butik

Det er vigtigt, at du vælger den helt rette betalingsløsning til din butik. Det har nemlig betydning for både omkostningerne til betalinger og for kundeoplevelsen. Derudover kan der være juridiske aspekter der gør, at du skal vælge en løsning frem for en anden.

Det er ikke helt ukompliceret at vælge betalingsløsning til din fysiske butik. Der er mange forhold, du skal have med i dine overvejelser. Det er derfor helt afgørende, at du undersøger markedet grundigt og forholder dig kritisk til diverse tilbud.

Det er næppe muligt at lave en udtømmende liste over, hvad du skal overveje ved valg af betalingsløsning, Nedenfor har vi fremhævet en række væsentlige forhold du bør have med i dine overvejelser. 

Hvilke betalingskort og -metoder vil du acceptere i din butik? 

  • Tjek, hvilke kort og metoder de forskellige betalingsløsninger og indløsere understøtter, og vælg dem, der passer til dine kunders præferencer og behov.

  • Har du mange unge kunder, så er det afgørende at du tager imod internationale debetkort.

  • Har du mange erhvervskunder, så er det afgørende, at du accepterer firmakort.

  • Har du mange udenlandske kunder, så skal du sikre, at du tager imod udenlandske debet og kreditkort.

  • Har du mange danske kunder, vil det typisk være relevant at tage imod Dankort. Du bør undersøge, om det kan betale sig at have to forskellige indløsere – én på Dankort (Nets) og en anden på internationale kort. Du er ikke forpligtet til at benytte Nets som indløser på internationale kort, selvom du har en indløsningsaftale med Nets om Dankort. Bemærk dog, at det ikke er alle leverandører, der tilbyder mulighed for at tage imod Dankort. Du skal også sikre, at din betalingsløsning kan modtage mobile og kontaktløse betalinger. Overvej i den forbindelse, om du vil tage imod MobilePay.

  • Bemærk, at der kan være betalingsformer, som kan være så dyre at tage imod, at de ikke nødvendigvis er rentable. Husk også, at du i dagtimerne er forpligtet til at tage imod kontanter

Læs hele artiklen her