Prisen for Dankort-betalinger holdes fortsat på et lavt niveau

Sidste år faldt prisen på betalinger med Dankort med otte procent. I år er prisen forblevet på dette lave niveau på trods af en ellers voldsomt høj inflation. Det skyldes blandt andet en fleksibel prismodel, mere effektiv drift samt en lovreguleret pris. Prisen er til glæde for både erhvervsdrivende og forbrugere. 

Prisen for betalinger med dankort bliver fastholdt på det niveau, som den faldt til sidste år. Det meddeler firmaet bag Dankort, Nets i en pressemeddelelse. Direktør i Nets med ansvar for Dankort, Esben Torpe-Jørgensen fremhæver mere effektiv drift og fleksibel prismodel som to årsager til det fortsat lave niveau.    

Fleksibel prismodel sparer virksomhederne penge 
I 2020 blev det muligt for virksomheder at betale en procentsats af deres samlede dankort-transaktioner i gebyr frem for en fast sats. I takt med at flere virksomheder skifter over til denne model sparer de flere penge. Især butikker med mange små transaktioner kan spare mange penge ved denne model, der er med til at gøre Dankortet til den billigste betalingsløsning for virksomhederne.   

Læs hele artiklen her.