Fjern de sidste restriktioner i detailhandlen og udsæt corona-lån

PRESSEMEDDELELSE

Fjern de sidste restriktioner i detailhandlen og udsæt corona-lån

Den danske detailhandel - særligt specialvarehandelen, oplever fortsat faldende trafik i butikkerne siden Regeringen genindførte Corona-restriktioner i december 2021 - den travleste måned på hele året.

”Vi ser meget gerne, at Regeringen fjerner krav om mundbind og arealkrav i detailhandlen senest den 30. januar 2022. Mange selvstændige butikker og dertil bymidter oplever faldende kundebesøg, som påvirker omsætningen og indtjeningen negativt”, udtaler branchedirektør, Nikolai Klausen.

Vi er nået til et punkt i forløbet, hvor specialvarehandlen er så presset at vi må finde andre løsninger end nedlukninger og stramme restriktioner, medmindre der kommer nye alvorlige corona-varianter.

”Der er ingen tegn på, at det skulle være særligt smitsomt eller farligt at handle i vores fysiske lokale butikker rundt om i hele Danmark. Vi er ude over vores travleste periode på året og der er derfor rigeligt med plads og mulighed for afstand”, fortsætter Nikolai Klausen.

Restriktionerne har desværre også påvirket butikkernes muligheder for at have fået den nødvendige indtjening til at tilbagebetale de udskudte Corona-lån.

”Vi ser derfor gerne, at de tre Corona-lån - der står til betaling den 1. april 2022, bliver udskudt til endelig betaling den 1. august 2022”, afslutter Nikolai Klausen.

Den danske detailhandel er altid klar til at modtage kunderne med engagerede medarbejdere, et smil på læberne, god personlig service og vejledning.