E-handelsanalysen for juli: Ny rekord, færre køb og større kurve

Oplevede du, at forbrugerne i endnu højere grad end normalt handlede via mobilen i juli?

Så er du ikke alene. Hele 46 procent af alle onlinehandler blev i juli gennemført via en smartphone, og det er ny rekord.

”Det er imponerende højt, men det er ikke så overraskende. Udviklingen har gået i den retning længe, og jeg forventer også, at vi ser rekorden slået inden alt for længe,” siger Simon Bjerremann, e-handelsanalytiker i Dansk Erhverv.

Læs også: Få gode råd til en mobilklar side og 3 seo-tips for mere mobilhandel

Færre, men større køb

Analysen viser også, at juli var en ganske rolig måned, hvor handelsfrekvensen tog sig et dyk. Lidt under halvdelen af danskerne (43,6 procent) handlede online i løbet af den seneste uge i juli. Det er ca. 3 procentpoint lavere end året til nu, men meget typisk ligger andelen lavere i juli. De to foregående år har juli måned da også haft årets laveste andel handlende.

Den lave handelsfrekvens er dog i nogen grad blevet opvejet af, at forbrugerne har brugt ganske mange penge pr. handel. Gennemsnitsforbruget var i juli 662 kr. pr. handel, hvilket er højere end gennemsnittet hidtil for året. Det højeste gennemsnitskøb findes ved køb af rejser på godt 1.800 kroner, mens der anvendes knap 1.300 kroner på computer & smartphones, etc., hvilket er svagt for kategorien og årets hidtil laveste.

Forsigtig optimisme

Når vi spørger forbrugerne til deres forventninger for fremtiden, er der en forsigtig optimisme at spore. I juli 12,9 procent forventer at købe mere, mens 9,2 procent i stedet forventer at købe mindre. Netto forventer 3,7 procent at handle mere de kommende 12 måneder ift. det foregående år. Det er lidt bedre end i juni, hvor netto 2,9 procent havde den holdning. Der har i gennemsnit været 4,7 procnet netto positive set over de seneste 12 måneder og dermed er forventningerne på 3,7 procent lidt lavere.

Læs hele artiklen på Dansk Erhvervs hjemmeside lige her