Forsigtigt men positivt

”De første 14 dage var vi i vildt chok som alle andre, men efter det er der stille og roligt kommet gang i den igen."

Bo Rasmussen, Vel Sko.

Tekst: Pia Finne

Foto: Bo Rasmussen

”Vi har klaret os bedre igennem krisen, end vi havde turde håbe
på, og allerede nu er vi ved at være tilbage på niveau. Selvfølgelig havde vi en noget mindre omsætning i forårsmånederne, som bliver svær at indhente. Jeg er sikker på, at indkøberne vil være lidt mere forsigtige med deres indkøb til
SS21, selvom de generelt er mere positive nu og ser frem til den kommende SS21-sæson”, siger Bo Rasmussen, VelSko.


“Vi har faktisk klaret os fornuftigt gennem krisen. Generelt har det været sådan, at de skobutikker, bandagister/fodterapeuter med videre, der hele tiden har haft åbent, har klaret sig rimeligt, og det betyder naturligvis, at vi som leverandør til denne type butikker har klaret os”, fortæller Bo Rasmussen fra VelSko, der sælger CAPRICE, SEMLER og BERKEMANN på det danske marked.

“De første 14 dage var vi lidt i chok som alle andre, men efter det er der stille og roligt kommet gang i den igen. Især efter, at storcentrene genåbnede. Vi har hele tiden haft noget at lave, omend på et noget lavere blus, end vi plejer, og vi har også løbende modtaget ordrer”.

I dag, fortæller Bo, at han praktisk talt nogenlunde er tilbage på niveau og generelt har klaret skærene, dog med en mindre tilbagegang.

Forsigtigt indkøb

Bo Rasmussen mener, at branchen vil se forsigtige indkøb i efteråret. ”Nogle indkøbere er bekymrede for, at pandemien kommer igen, og de ligger med mange varer på lager, som de skal af med. Derfor tager de naturligt deres forholdsregler i forhold til indkøb til SS21”.

Han fortæller, at salget i mange butikker nu ligger på niveau med sidste år, men at det store efterslæb fra marts, april og maj ikke kan indhentes. ”Der kommer til at gå længere tid, før butikkerne har fået SS20 varerne solgt ud. Men på den anden side, har jeg en lille optimisme: Jeg tror ikke, det er gået helt så galt, som det kunne have gået”.

Bo forventer, at en del detailhandlere foretrækker at gemme de standard-forårsvarer, der ikke er blevet solgt, til næste forår og sommer, mens andre sætter dem på udsalg for at få omsætning nu.

Når det gælder VelSko fastslår Bo, at CAPRICE heldigvis er en del af en stor tysk koncern, Wortmann Group, og dermed er der også kapital bag til at modstå en krise.

”Leveringsmæssigt har vi heller ikke problemer. CAPRICE har kapacitet, og der er styr på produktionen, så vi får ikke problemer med at få varerne hjem til tiden. BERKEMANN og SEMLER produceres i Tyskland og Ungarn, og der er forsyningslinjerne også intakte”.

 
"Mit indtryk generelt i branchen er, at de fleste ser fremad og er indstillede på, at der nu skal ske noget positivt".

Vi skal sørge for gode suppleringsmuligheder

Bo Rasmussen er igennem corona-krisen blevet yderligere bestyrket i den udvikling, han ser, skobranchen er inde i. ”VelSko’s brands har fokuseret på at være mere lagerførende igennem længere tid, men nu ser vi større behov for det end nogensinde før”, siger han og mener, at de firmaer med stor lagerkapacitet, og dermed med god mulighed for at supplere, vil få et fortrin. ”Detailhandlernes indkøbsmønstre vil ændre sig”, siger han.

”Mit indtryk generelt i branchen er, at de fleste ser fremad og er indstillede på, at der nu skal ske noget positivt”.

”Så uden at være for overoptimistisk, ser jeg nogenlunde lyst på fremtiden Jeg glæder mig under alle omstændigheder til at møde vores kunder igen bl.a. på CIFF-messen i CAPRICE showroom med nogle spritnye, friske SS21 kollektioner, hvor alle sejl er sat ind på, at vi alle kan få en god SS21 sæson!”